Wat je als mama wilt weten over de huid van je kleine spruit.

De babyhuid, hoe verzorg je die het best?

20/01/2021 - 13:53

De babyhuid, hoe verzorg je die het best?

Wat moet je best weten over dat schattig, zachte babyhuidje:

Wanneer je baby geboren wordt, is zijn huid nog niet volledig ontwikkeld. De opperhuid is heel dun waardoor verzorgingsproducten makkelijker worden opgenomen en dieper kunnen binnendringen in de lagen van de huid. Daarom is het zeker voor babyproducten heel belangrijk dat ze geen irriterende stoffen bevatten.

In de weken en maanden na de geboorte ontwikkelt het microbioom zich. Alles bij elkaar duurt het wel een paar jaar vooraleer de huid van je baby een sterk immuunsysteem heeft opgebouwd. Door zijn tere huidje niet aan te vallen met agressieve chemische stoffen zoals parfums, bewaarmiddelen, sulfaten en kleurstoffen, geef je je baby de tijd om een gezonde en sterke huid te ontwikkelen.

Geen parfum voor dat zachte huidje!

Net als jij willen wij enkel het allerbeste voor je baby. Daarom gebruiken we uitsluitend ingrediënten die zijn huid echt nodig heeft. Om die reden laten we onze producten ook niet naar aardbeien of abrikozen ruiken of die typische poederachtige babygeurtjes toevoegen. Waarom zouden we hun tere huidje aanvallen met parfums die eigenlijk alleen maar onze neus plezieren? Baby’s ruiken uit zichzelf al zo heerlijk.

De producten uit de babylijn hebben een neutrale geur. Misschien moet je hier even aan wennen. Maar van zodra je baby 3 maanden oud is, kan je als je dat wilt, deze producten combineren met enkele van onze essentiële oliën. Zo kan je een druppeltje lavendel of mandarijn olie toevoegen aan Baby Bath Milk of Baby Daily Oil voor een uniek en rustgevend momentje samen met je baby.

En voor je het beseft is die kleine baby een flinke kleuter geworden die mee kan genieten van de RainPharma Aromatherapy Essentials. Kinderen zijn gek op onze Skin Washes met mandarijntjes of appelsientjes.

De beste verzorging voor je baby

Het is een raadsel waarom we pasgeboren baby’s elke dag in bad willen stoppen.

We raden aan om je baby een paar keer per week in een lauw badje te wassen, in het begin niet langer dan 5 minuten. Je baby te vaak en te lang in water laten baden tast immers de beschermlaag van zijn huid aan. Dit kan leiden tot uitdroging van de huid, eczeem en (luier) uitslag.

Veel baby’s hebben last van een droge huid, die zelfs wat rood en schilferig kan zijn. Dit komt omdat de opperhuid van je baby nog zo dun is en de talgklieren nog niet voldoende talg produceren om zijn huid vet te houden. Hierdoor verdampen water en andere belangrijke stoffen gemakkelijker.

Drie gouden regels

1. Gebruik nooit zeep. Zeep wast de natuurlijke vetlaag van je baby zijn huid weg waardoor het water uit de huid sneller verdampt, met uitdroging tot gevolg. Baby Wash & Shampoo is zeep- en parfumvrij.

2. Voeg aan het badje telkens een geutje Baby Bath Milk toe, om uitdroging te vermijden. Deze melk houdt de huid van je baby soepel.

3. Smeer je baby dagelijks in met Baby Daily Oil. Deze olie vormt een beschermend laagje en houdt de huid van je baby soepel en zacht.

Natuurlijk zijn die dagelijkse verzorgingsmomentjes soms stresserend. Maar het zijn ook fijne, intieme momenten voor jullie twee, die zich perfect lenen tot oogcontact en spel. Neem er dus je tijd voor en geniet met volle teugen van elkaar.

Babyproducten
Babylijn
Eva mouton
Babybox
Babybox