MICRONEEDLING

28/01/2021 - 11:44

ALLES WAT JE WIL WETEN OVER DEZE PRACHTIGE BEHANDELING

Microneedling: hoe werkt het en wat doet het met de huid?

We kunnen er niet omheen, microneedling is de meest populaire huidverbeterende gezichtsbehandeling op dit moment, de meest “all-in-one” behandeling. Het is de nieuwste trend op beauty gebied die rimpels vermindert, acne littekens verzacht, pigmentvlekken aanpakt, grove poriën verkleint en doffe huid opklaart. Een hele mond vol, dus! Tijd om microneedling eens onder de loep te nemen. Hoe werkt het, voor wie is het geschikt, wat zijn de voordelen en hoe werkt de nabehandeling?

Hoe werkt microneedling?

Sommigen zullen misschien schrikken bij het woord ‘needling’. Maar eigenlijk valt het gevoel reuze mee! Met een needling-pen wordt de huid gecontroleerd ‘beschadigd’, door kleine kanaaltjes te maken. Deze zijn onzichtbaar voor het blote oog. Vervolgens wordt het natuurlijk herstelproces van de huid geactiveerd, die alles op alles gaat zetten om zich te herstellen. Wij werken graag met deze techniek, omdat wij ervoor gekozen hebben om ons echt te specialiseren in intensieve en natuurlijke behandeltechnieken.

Het resultaat? Een mooie, egale, stevige en strakke huid. Het klinkt enger dan dat het daadwerkelijk is en je voelt er gelukkig nauwelijks iets van. Door de micro kanaaltjes die ontstaan, kunnen we ons serum extra diep inbrengen. Je kunt op die manier tot wel 200 keer meer actieve werkstoffen opnemen. Deze behandeling is bij ons favoriet omdat het zo’n mooi egaliserend resultaat geeft en er geen gebruik wordt gemaakt van een agressieve techniek of cosmetische ingreep.

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten en er zijn minimaal drie behandelingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen. We geven de huid tussen elke behandeling een rustpauze van 3 tot 4 weken. Je huid zal vanaf de eerste behandeling in een natuurlijke herstellingsfase schieten. Microneedling is een slow beauty behandeling met resultaat op lange termijn. Daarom is deze unieke behandeling enkel in abonnementsvorm beschikbaar.

Voor wie is microneedling geschikt?

Voor iedereen die graag zijn huid wil verbeteren en verstevigen. De huidtextuur van je gezicht krijgt namelijk een enorme boost door de behandeling! Het werkt zeer goed bij mensen die last hebben van: littekens, huidveroudering, een grove huidstructuur en pigmentvlekken. Uiteraard starten wij altijd met een intakegesprek en huidscan. Daardoor krijgen wij beter zicht op jouw huid en welke producten nadien nodig zijn ter verzorging.

Wanneer kan je deze behandeling niet hebben? Je huid moet ik een goede conditie zijn. Heeft je huid heel wat ontstekingen of zit je op dat moment net met een koortsblaasje, dan passen we de behandeling aan naar de noden van jouw huid op dit moment. De basis van een mooie huid zit nog steeds binnenin. Zit dat niet helemaal goed? Dan pakken we eerst onderliggende problemen uit, voor we de huid zelf om herstel vragen. Ook tijdens de zwangerschap schakelen we uit over op een andere behandeling.

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Tja, wat eigenlijk niet? Het zijn er zoveel! Het zorgt onder andere voor:

  • een verfijnde huidstructuur;
  • een huidlifting en verstrakking;
  • minder zichtbare rimpels;
  • egale huidstructuur met minder pigmentatie;
  • minder diepe acne-littekens.
  • Daarnaast wordt de vochtbalans hersteld waardoor je er al vanaf de eerste behandeling heel fris uitziet!

Hoe werkt de nabehandeling? Een heel belangrijk, maar soms verloren puntje!

Na elke microneedling behandeling is het nodig dat je jouw huid goed verzorgt. Deze kan er na de behandeling namelijk rood uitzien en prikkelend aanvoelen. En dat willen we nu net, want dat betekend dat je huid werkt! Dit is een normale reactie en zal sterk afnemen in de daaropvolgende 24 uur. Om te voorkomen dat er complicaties optreden, krijg je na de behandeling een reiniger en dagcrème mee naar huis. Deze zijn nodig om je huid te voeden en te behandelen tussen de afspraken door. Alleen op die manier bereik je het mooiste resultaat. En daar gaan we voor!

Nog even een mooi-sidenote:

Bij deze behandeling staan we erop dat er professionele producten thuis gebruikt worden. Het is een intensieve en zeer doeltreffende behandeling, maar vraagt echt een goede en begeleide verzorging thuis. Ga je met verkeerde producten smeren, kan je huid heel anders reageren dan dat wij zouden willen.

Wil je een gratis microneedling intake? Of wil je meer informatie over ons microneedling abonnement? Neem dan gerust een kijkje op onze website of contacteer ons op info@esthetiekmooi.be. Wij staan met alle liefde voor je klaar!