Ik weet niet welke voedingssupplementen ik waarvoor kan inzetten.

31/03/2020 - 18:05

De onderstaande tekst is geschreven door Dr. Ann Lannoye, die helemaal gebeten is door het onderwerp voedingssupplementen, haar kennis is eindeloos.

Ik weet niet welke voedingssupplementen ik waarvoor kan inzetten.

Neem jij onze RainPharma supplementen, dan ga jij dit enorm interessant vinden. Eens je beseft wat de supplementen voor jouw gezondheid kunnen betekenen, zal je ze veel minder snel vergeten in te nemen! Neem jij ze (nog) niet? Hieronder zijn al enkele redenen waarom je dit best wel zou doen!

Wat kunnen we nog meer doen dan handen wassen? Onze immuniteit ondersteunen.

Respecteren van de fysieke afstand en frequent handen wassen moeten ons helpen om niet besmet te worden.
Maar het is niet slecht om je immuniteit een boost te geven en nu meer dan ooit op je voeding te letten.

Naast de ontwikkeling van een vaccin en het testen van medicatie, zijn onderzoekers wereldwijd allerlei moleculen uit de vitaminen -en plantenwereld aan het onderzoeken op hun mogelijke werking in het ziekteverloop bij COVID-19. Ze kijken hier voornamelijk naar stoffen die in het verleden al een reputatie hadden in de strijd tegen virussen zoals SARS en MERS. Laat ons hopen dat dit tot een oplossing kan leiden.

Er zijn een aantal stofjes die ons immuunsysteem kunnen helpen. Baat het niet, dan schaadt het niet. (Opgelet: hiermee kan je geen corona genezen!)

1. Specifieke anti-virale stoffen


Er werd een studie opgezet waarin naast 2 anti-virale medicijnen ook 13 stoffen uit planten werden getest in hun capaciteit virussen en hun replicatie af te remmen. Een interessante studie. Eén van de sterkere inhiberende stoffen uit deze studie blijken Ginseng en Rhodiola te zijn.

Ginseng en Rhodiola
Het stofje die verantwoordelijk is voor de werking is myricetine, aanwezig in zowel Ginseng als Rhodiola. Deze beide componenten maken deel uit van het supplement Mood. Hier zitten bovendien ook alle belangrijke B-vitamines in om het immuunsysteem te ondersteunen.

Potential Inhibitor of COVID-19 Main Protease (Mpro) from Several Medicinal Plant Compounds by Molecular Docking Study Siti Khaerunnisa 1,*, Hendra Kurniawan 2,3*, Rizki Awaluddin 4, Suhartati Suhartati5, Soetjipto Soetjipto 1,*

2. Immuun ondersteunende suppletie


Het is duidelijk dat de toestand van het immuunsysteem bepalend is voor de mate waarin iemand ziek wordt in het algemeen. Algemeen immuun ondersteunende vitamines en mineralen zijn zink, selenium, koper, jodium, B-vitamines, vit A en vit D. Zink vermindert bovendien de replicatie van virussen. Al deze stoffen zijn te vinden in onze Daily Boosten Mighty Night. Neem ze dus vooral nu heel trouw.

Vit C is al langer bekend als een hulp tegen verkoudheden en winterkwaaltjes. Deze vitamine blijkt vooral preventief het immuunsysteem te versterken door onder andere het verhogen van de witte bloedcellen. Maar ook tijdens een infectie kan het als anti-oxidant de schade van de vrije radicalen die tijdens een infectie worden aangemaakt verminderen. Ook in de kranten vandaag halen virologen aan om vitamine C te nemen. We posten een artikel in de WhatsApp groep.

Omega 3 hoort ook thuis in het rijtje van stoffen die niet in de basis ondersteuning mogen ontbreken voor een goed gebalanceerde aanmaak van eicosanoïden, de ontstekingsstofjes die in de cel worden aangemaakt. Protectine D1, een protectine aangemaakt uit omega-3 was in staat virusreplicatie aanzienlijk af te remmen. We kunnen ons vetzuurprofiel in balans brengen en houden met de ultra omega 3 of de omega zen.

3. Algemeen ondersteunende immuno-nutritie.


We kiezen voor een gezonde voeding met als basis verse, vezelrijke groenten, weinig suikers en de juiste hoeveelheid eiwitten, zoals in de beide fasen van het RainPharma dieet wordt geadviseerd. Wei eiwittenblijken daarenboven een van de beste eiwitbronnen te zijn voor immuun ondersteuning. Dat zijn de klassieke Shakes van RainPharma, niet de vegan varianten. Neem dus zeker dagelijks een shake ter ondersteuning, ook als je niet hoeft af te vallen!

Bronnen voor dit artikel.