De voordelen van een minerale zonnecreme

11/06/2020 - 09:39

Wanneer heb je een goede zonnecrème?

Minerale zonnecrèmes zijn de wanne-haves deze zomer. (En waarschijnlijk ook de komende zomers!)
Maar wat is dit nu juist? En welke voordelen heeft deze voor jou?

Wat is het verschil tussen een chemische en minerale zonnefilter?

Een chemische filter trekt in je huid om daar de bescherming te vormen tegen de UV-stralen. Omdat ze in je huid trekken, hebben deze filters het nadeel dat ze sneller allergische reacties veroorzaken, ook bij kinderen. Ze werken pas na 30 minuten, daarom lees je vaak dat je ze moet aanbrengen voor je in de zon gaat. Een chemische filter herken je door oa oxybenzone. (Waarom je dit stofje liever niet in je huid en de zee hebt, lees je in onze blog)

Minerale filters leggen een laagje op je huid, als een soort kleine spiegeltjes, waardoor de UV-straling op de huid wordt weerkaatst en niet door de huid worden opgenomen. Hierdoor is de kans op een huidreactie minimaal en is het dus veilig voor baby’s en kinderen. De minerale filter zal ook meteen zijn werk doen, dus je mag steeds meteen in de zon. Het nadeel van minerale filters is vaak de textuur die wat stugger en witachtig is. Gelukkig heeft RainPharma gezocht naar een perfecte samenstelling om dit te voorkomen. Er is niet voor niets 6 jaar gewerkt om de meest perfecte minerale zonnecrème te verkrijgen. Door zijn werking op de huid is hij ook ideaal voor wanneer je last hebt van allergische reacties.

Alle voordelen op een rijtje:

  • 100% natuurlijk
  • Volledige minerale UV-filter op basis van zinkoxide
  • Breedspectrum UVA en UVB bescherming
  • De filter werkt onmiddellijk
  • Geschikt voor jong én oud, voor gelaat én lichaam
  • Reef friendly wat betekent dat deze eenvoudig in het water wordt afgebroken.
  • Vrij van microplastics en tast het de zee-organismen niet aan.

WAAROM KIEZEN WIJ VOOR EEN CRÈME EN NIET VOOR EEN SPRAY?

Bij een crème ben je zeker dat je voldoende zonnecrème hebt aangebracht. Een test toont aan dat wanneer je een SPF50 niet voldoende aanbrengt, hij amper een bescherming van een SPF15 zal geven. Ook wanneer je sprayt, bestaat de kans dat je bepaalde deeltjes inademt, en ook dat is niet helemaal gezond.

HOE VAAK MOET IK ME INSMEREN MET EEN MINERALE ZONNECRÈME?

Regel 1: Smeer vaak genoeg!

Door contact met kleding, zweet of wrijvingen (denk aan kinderen die spelen) verdwijnt de filter. Ook wanneer je uit het water komt, moet je steeds opnieuw een zonnefilter aanbrengen. Maar dat moet je doen met élke zonnecrème!

Regel 2: Smeer voldoende!

Smeer ook zeker niet te weinig. Je mag het gerust royaal aanbrengen. Je krijgt namelijk pas een goede bescherming als je er voldoende van gebruikt.